socrates

listen.understand.think.create

HOME STORY NEWS TUTORIAL INFO SPYSHOT VIDEO MOVIE-TVs eBOOK FACEBOOK



Assalamualaikum wbt.
Selamat Sejahtera.


Sejak Facebook buat New Profile, maka ramailah yang rela hati click untuk tryout. Ada juga yang jadi mangsa kekalutan server Facebook yg secara automatik, profile terus bertukar kepada page layout yang baru. Maka, ramailah yang bising kata tak cantiklah, serabutlah dll. Oleh yang demikian, aku jumpa cara macam mana nak RESET New Profile kembali kepada Profile yang asal (yakni sebelum penukaran dibuat)

New Profile :
Old Profile :
P.S : 2 individu di atas tiada pertalian darah. harap maklum. :D

Cara Pertama :

1. Login Facebook Account anda.

2. Click pada Profile Page

3. Tekan Link ini Click : http://apps.facebook.com/?fb95_opt_out=1


Cara Kedua :

1. Login Facebook Account anda.

2. Click pada Account settings (kanan disebelah atas)

3. Deactivate Account

4. Tick pada : This is temporary. I’ll be back

5. Masukkan Password anda

6. Masukkan Confirmation text

7. Tunggu Sehingga 10 minit – 15 minit

8. Login Semula Profile Account anda!


P.S : jika tidak berjaya, silalah akur dengan perubahan yang telah anda sendiri lakukan. jika anda merupakan mangsa keadaan janganlah terlalu khuatir kerana dlm Group Facebook Asia ada rumors bahawa Profile akan di-reset menjadi asal dengan beberapa minor change sahaja. (aku ada sikit tak percaya dgn rumors ni) haha.. Selamat Mencuba :D

3 comments:

xkeh wat pon..hahhaha/...

layout baru mmg menyakitkan hati.. x best lgsung...
sib bek aku tak terpedaya.. hehe..

@niq : ko dah sabotaj...hahah

Link Exchange

Kepada sesiapa yang datang ke Blog ini & ingin meninggalkan jejak, saya alu-alukan niat murni anda. Tinggalkan Link ke Blog anda untuk saya balas kunjungan. Terima Kasih :D

guyo


About this blog

Everything About Knowledge and Skill

Followers

Lenny wonderpet


ShoutMix chat widget

buzz when u care

twit-twit

Facebook Badge

gets my updates

Bookmark and Share

Add to Google Reader or Homepage

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

paste this onto ur page

BannerFans.com

advertisment

owez

oldschoolership

IPGM - bloggers

SUARA GURU MALAYSIA

ehoza squadron