socrates

listen.understand.think.create

HOME STORY NEWS TUTORIAL INFO SPYSHOT VIDEO MOVIE-TVs eBOOK FACEBOOK



Assalamualaikum wbt.
Selamat sejahtera.


Anda biasa jumpa atau tengok no.plat seperti di atas..? Waktu aku pergi Putrajaya baru² ni, terjumpak la satu kereta B8 Audi A4 yg guna no.plat seakan² dlm gambar. Mati² aku ingat tu kereta kerajaan sbb 'G' mungkin stand for 'Government'. Tapi bila selidik² rupanya isu dah lapok pun..hehe

Agak ketinggalan zaman betul aku ni. haha.. No.Plat G1M (Gagasan 1 Malaysia) ni rupanya special project untuk kumpul dana yg akan digunakan oleh Kelab Eksplorasi Tujuh Benua (KE7B) yg diketuai oleh Saudara Muhamad Quqarrabin Mokhtaruddin (Qobin) dalam ekspedisi pendakian ke 7 puncak tertinggi di setiap benua.

Info 7 puncak tertinggi setiap benua :
Contoh No.Plat G1M :



Assalamualaikum wbt.
Selamat Sejahtera.


Mesti ramai senasib dengan aku kan. Walaupun dah berkali² reject msg² drp administration Facebook suruh tukar ke New Profile, namun akhirnya kaedah paksa rela telah digunakan. Interface baru yg tak cantik terutamanya Album Picture telah menyebabkan aku terus mencari kaedah penyelesaiannya.
Alhamdulillah, aku dah jumpa..!! So, sukalah aku nak share dgn anda
semua.. Selamat mencuba.


Cool isn't it..? ok, strait to the point : Ada 2 cara yg sangat mudah dan tidak memerlukan ilmu kepakaran seperti photoshop atau sebagainya =D

Cara 1 : PicCut.com

Piccut.com akan memudahkan anda untuk membuat gambar-gambar seperti di atas iaitu memotong (cut) gambar mengikut kesesuaian profile anda di facebook. Anda hanya perlu upload gambar di piccut.com dan download gambar tersebut ke komputer menggunakan link yang telah diberi.

Akan tetapi, cara ini akan membuatkan anda bebal kerana terpaksa menunggu beberapa minit untuk main site betul2 functional. Contoh seperti di bawah :

Setelah beberapa minit selepas anda klick pada link yg diberikan :

Baik, lupakan cara yg membebankan anda untuk menunggu dengan;

Cara 2 : FbCrop.com

FbCrop fungsinya sama saja seperti PicCut.. cuma application ni strait dengan facebook dan lebih user friendly.

Ikut saja step yang telah ditunjukkan seperti gambar di atas, anda pasti akan berjaya dan sekali lagi, Selamat mencuba.. =D



Assalamualaikum wbt.
Selamat Sejahtera.


Banyak betul duit PDRM ni ye... kalau 2009 dah mula guna Mitsubishi Evo 10, pada 2011 ni lagi rancak..!! 3 jenis kereta masing-masing berlainan pengeluar dengan costumes design yg nampak lebih agresif, macam petrol car dekat Amerika.. :D
Tapi, serasa aku.. kereta-kereta ni nanti akan jadi escorter untuk VVIP je kot, maklumla kannn.. ;p

2009 : Mitsubishi Evo 10 (Police Highway Eagle)


2011 : NAZA / KIA FORTE (Black Matte Edition)

2011 : NAZA / KIA FORTE (All White Edition)

2011 : Toyota Camry

2011 : KIA Corento

Assalamalaikum wbt.
Selamat Sejahtera.




Kepada yg tak tahu yg Nur Kasih nak keluar Movie, RUJUK SINI.. Kepada yang dah tahu, stakat Ahad lepas, ada 3 video teaser yg telah di-reveal-kan.. harapnya, official trailer keluar tak lama lagi.. :D

Nur Kasih The Movie 1st teaser


Nur Kasih The Movie 2nd teaser


Nur Kasih The Movie 3rd teaser

Link Exchange

Kepada sesiapa yang datang ke Blog ini & ingin meninggalkan jejak, saya alu-alukan niat murni anda. Tinggalkan Link ke Blog anda untuk saya balas kunjungan. Terima Kasih :D

guyo


About this blog

Everything About Knowledge and Skill

Followers

Lenny wonderpet


ShoutMix chat widget

buzz when u care

twit-twit

Facebook Badge

gets my updates

Bookmark and Share

Add to Google Reader or Homepage

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

paste this onto ur page

BannerFans.com

advertisment

owez

oldschoolership

IPGM - bloggers

SUARA GURU MALAYSIA

ehoza squadron