socrates

listen.understand.think.create

HOME STORY NEWS TUTORIAL INFO SPYSHOT VIDEO MOVIE-TVs eBOOK FACEBOOK



Assalamualaikum wbt.
Selamat Sejahtera.


Kisah artist pergi clubbing, ronggeng sana-sini, adegan terlampau & etc sering kita dengar baik di Malaysia mahupun negara jiran Indonesia malah itu semua aku tak ambil port sangat. Namun, berita yang aku baca sangat2 la menyakitkan hati sanubari dan benak pemikiran.
Kenal dengan Rianti Rhiannon Cartwright..?? Tak kenal ekk.. Ok, Kalau aku sebut nama Aisyah dalam filem 'Ayat-Ayat Cinta' kenal..?? haaaa.. Beliau la yang dimaksudkan.. benar atau tidak, Wallahua'lam.. Namun, mengikut berita yang aku baca, beliau merupakan salah seorang drp 3 org artist Indonesia yang didakwa MURTAD. Sedih sangat bila baca berita macam tu. Sanggup sungguh gadaikan pegangan agama semata-mata kerana CINTA terhadap pasangan kekasih.. Nauzubillah..

Bagi sesiapa yang menggunakan gambar atau icon seperti yg aku tunjuk di bawah, harapnya delete lah.. Sesuatu yang sangat memalukan bagi aku untuk kita agungkan keayuan dan kesopanan yang ditonjolkan dlm gambar terbabit, sedangkan hakikatnya individu dalam gambar terbabit yg sungguh-sungguh menunjukkan betapa CANTIKNYA wanita menutup aurat sendiri GAGAL dalam hidup ISLAM-nya.
ps : ini hanya persepsi drp aku, terpulang kepada anda sendiri sejauh mana utk menilai. bukanlah HAK aku utk menegah sesiapa namun, hanya pendapat sdr berasaskan ilmu yg sedikit. peace :D
sumber

1 comments:

http://id.m.wikipedia.org/wiki/Rianti_Cartwright

cuba tngok link ni, agama dia katholik, indonesia nim pelik sikit style dia, dia boleh kawin dengan org kafir, sedangkan pasangan dia islam...sebab diaorg ikut BUDAYA org sane :) jdi...jgan hairan lah kalau dia pakai purdah segala..:) tpi hakikat nya..dia pegang agama katholik :) kalau kita perasan...ramai artis2 indonesia nim pandai ngaji quran, tutup aurat ngan sempurna semua..tpi hakikat nya..bagi dia..itu hanya lakonan semata2 :)

Link Exchange

Kepada sesiapa yang datang ke Blog ini & ingin meninggalkan jejak, saya alu-alukan niat murni anda. Tinggalkan Link ke Blog anda untuk saya balas kunjungan. Terima Kasih :D

guyo


About this blog

Everything About Knowledge and Skill

Followers

Lenny wonderpet


ShoutMix chat widget

buzz when u care

twit-twit

Facebook Badge

gets my updates

Bookmark and Share

Add to Google Reader or Homepage

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

paste this onto ur page

BannerFans.com

advertisment

owez

oldschoolership

IPGM - bloggers

SUARA GURU MALAYSIA

ehoza squadron