socrates

listen.understand.think.create

HOME STORY NEWS TUTORIAL INFO SPYSHOT VIDEO MOVIE-TVs eBOOK FACEBOOK




Assalamualaikum wbt..
Salam Ramadhan al-Mubarak..
Korang pernah tengok kan ader orang post status dekat Facebook via iPhone,Blacberry,Mobile Web,Nokia,Snaptu, dan lain-lain. Macam yang besa aku guna hanya 3 jenis kat atas tu.
Sebelum ni aku try buat melalui third party website yg org Britain buat tp keputusannya hampeh.. kena tukaq coding itu ini.. Tapi skang ni, developers dari Indonesia dah bajaya buat satu third party website yang mana kita boleh create any via devices yg kita nak.. (harap hampa paham la ye) hehe..

So, senang cerita bagi kita yg tak mampu pakai benda2 alah tu kini boleh update status FB kita serupa mcm depa, malah boleh ikut suka nak bubuh device jenis apa.. tengok bawah untuk tutorial lanjut :
korang boleh pergi kat url ni : http://funnyfacebook.tk/via.php untuk pilih mana2 device yg dah di-create oleh individu2 yg gedik tangan mcm aku.. sbg contoh yg aku dah buat untuk 3 device yg korang boleh pilih ikut suka hati korang.. nak buat sendiri device pun takde masalah cuma klik dekat option "CREATE YOUR OWN DEVICE" pastu ikut jela tutorial yg ditunjukkan. kalau malas, jut click onto devices yang aku dah buat. Antaranya :

1) update status via IPG Tuanku Bainun :
>> pergi kat url ni : http://funnyfacebook.tk/status_via/54356/IPG_Tuanku_Bainun_:D.htm
>> click dekat anak panah yg ditunjukkan mcm dalam gambar di bawah :
>> next, korang update jela apa yg korang nak tulis kat ruangan kotak mcm kat bawah :
>> maka hasilnya seperti dalam gambar di bawah :
**korang dah pun update status FB korang dengan device yg aku namakan IPG Tuanku Bainun :D

2) update status via Inst.Pend.Guru (IPG) - yg di-request oleh saudara founder blog IPGM/Perwarna (Sudu Besi)

pegi je kat url ni http://funnyfacebook.tk/status_via/54363/Inst.Pend.Guru_%28IPG%29.htm pastu ikut je langkah yang ditunjukkan di atas.

3) update status via OMO SKS - khas utk member2 OMO

pegi je kat url ni http://funnyfacebook.tk/status_via/54365/OMO_SKS_:D.htm pastu ikut jugak langkah yang ditunjukkan di atas
ps : sebarang pertanyaan, boleh post kat ruangan comment ok..selamat mencuba :D

1 comments:

camne nk letak API keys tu?

Link Exchange

Kepada sesiapa yang datang ke Blog ini & ingin meninggalkan jejak, saya alu-alukan niat murni anda. Tinggalkan Link ke Blog anda untuk saya balas kunjungan. Terima Kasih :D

guyo


About this blog

Everything About Knowledge and Skill

Followers

Lenny wonderpet


ShoutMix chat widget

buzz when u care

twit-twit

Facebook Badge

gets my updates

Bookmark and Share

Add to Google Reader or Homepage

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

paste this onto ur page

BannerFans.com

advertisment

owez

oldschoolership

IPGM - bloggers

SUARA GURU MALAYSIA

ehoza squadron