socrates

listen.understand.think.create

HOME STORY NEWS TUTORIAL INFO SPYSHOT VIDEO MOVIE-TVs eBOOK FACEBOOK


Assalamualaikum wbt.

Entry kali ni kita tengok pulak Spyshot kereta Polis yg akan keluar kat US dlm tahun 2012 nanti.
Kereta ini adalah Rear Wheel Drive (diatur oleh tayar belakang) bukan seperti kereta biasa yang diatur oleh tayar depan dan sangat jimat bahan bakar. E7 mempunyai 6 speed transmisi dengan kecepatan 250km/jam. Dari 0 sampai ke 100 km/jam hanya diperlukan waktu 6.5 saat.

Tempat duduk kereta ini juga direka untuk keselesaan polis pada saat bertugas dengan menggunakan tali pinggang keledar.Kereta ini direka khas untuk polis sehingga tidak boleh diperjualbelikan untuk orang awam dan kereta ini baru akan dilepaskan pada tahun 2012. Kereta ini direka dengan kerjasama oleh 3500 polis dari 50 negeri di Amerika.

ps : lepas ni boleh challenge dengan PDRM nye Helang.. hehe

2 comments:

perghhhhhhhhhhhh..
smart giler wacakaplu..
kalo ada jual, aku nk beli.. siyess.. huhu..

tp masalah mmg takde jual kat org awam dehh..huhu

Link Exchange

Kepada sesiapa yang datang ke Blog ini & ingin meninggalkan jejak, saya alu-alukan niat murni anda. Tinggalkan Link ke Blog anda untuk saya balas kunjungan. Terima Kasih :D

guyo


About this blog

Everything About Knowledge and Skill

Followers

Lenny wonderpet


ShoutMix chat widget

buzz when u care

twit-twit

Facebook Badge

gets my updates

Bookmark and Share

Add to Google Reader or Homepage

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

paste this onto ur page

BannerFans.com

advertisment

owez

oldschoolership

IPGM - bloggers

SUARA GURU MALAYSIA

ehoza squadron