socrates

listen.understand.think.create

HOME STORY NEWS TUTORIAL INFO SPYSHOT VIDEO MOVIE-TVs eBOOK FACEBOOK

Ada 3 cara yang aku duk guna sampai ke laa..

1. Dlm 'Notification Setting' pastikan hgpa rait setiap kotak2 kecik tu. so, setiap kali friend2 hgpa updates, akan ada notification dihantaq ke dlm email.

namun, cara ni agak ghenyah (susah) sbb hgpa kena selalu bukak tutup email.

2. perasan dak ada kotak kecik duk kat bawah belah kanan..? bila ada updates terbaru dia akan terbit warna merah.. ada kan.. yg tu notification box.. so, bila hgpa klik, org yg updates dan dekat mana yg dia comment akan kluaq.. klik jela pd mana2 yg hgpa nk tgk.. haha
cara ni tak menjamin sgt hgpa akn dpt updates sbb ia akn notify mana2 page yg penah hgpa lawat etc..

3. buat list utk bahagi-bahagikan friends hgpa.. caranya, klik friends kat toolbar atas tuhh.. dlm ruangan ni, hgpa tgk blah kiri.. ada tertera 'List' kan.. tgk bawah sket, ada option '+ create'.. hgpa kelaskan lahh friends tu ikut kesesuaian.. contoh :
hasilnya, bila hgpa klik pd setiap list yg dibuat akan tertera friends yg telah dikelaskan mengikut kehendak hgpa.so, mmg takkan telepas dah updates depa tu..
cara ini yg plg berkesan bg aku.. selamat mencuba


Link Exchange

Kepada sesiapa yang datang ke Blog ini & ingin meninggalkan jejak, saya alu-alukan niat murni anda. Tinggalkan Link ke Blog anda untuk saya balas kunjungan. Terima Kasih :D

guyo


About this blog

Everything About Knowledge and Skill

Followers

Lenny wonderpet


ShoutMix chat widget

buzz when u care

twit-twit

Facebook Badge

gets my updates

Bookmark and Share

Add to Google Reader or Homepage

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

paste this onto ur page

BannerFans.com

advertisment

owez

oldschoolership

IPGM - bloggers

SUARA GURU MALAYSIA

ehoza squadron