socrates

listen.understand.think.create

HOME STORY NEWS TUTORIAL INFO SPYSHOT VIDEO MOVIE-TVs eBOOK FACEBOOK

Tutorial yg ringkas ni ditujukan khas utk azie.. so, what azie kate..? "soc mmg sempoii..!!" haha
sebelum tu, ucpn penghargaan dutujukan buat cikmal ehoza kerana keprihatinan beliaulah menyebabkan ramai warga ehoza memahami kegunaan & kepentingan twitter ni..

ok,balik pada azie..what azie kate..? ahh..pandai2 ko lah nk kate pe.. haha ;p


secara umum :
twitter ni adalah satu servis social networking (mcm facebook,friendster,myspace ect.) dan layanan micro-blogging yg membolehkan penggunanya
utk mengirim (send) dan membaca (read) update satu sama lain yg dikenal sbg tweets. tweets ni adlh satu ungkapan ringkas (simple teks posting) yg pnjgnya 140 pth pekataan,
yg ditampilkan pada profile penulis dan dikirimkan kepada pengguna2 lain yg menjadi pengikutnya (folower) / yg subcribe dgnnya..

secara pahaman aku :
twitter ni senang ckp mcm kita monolog sorang2 la.. kita mcm bgtau org lain yg kita nk buat apa / tgh buat apa / dah buat apa..
ikut suka hati la yg ni..bg sesetengah org yg ader blog,laman web ect. dia jadikan twitter ni sbgai satu landasan utk org lain lawat ke blog or laman web depa..
senang ckp mcm iklan free / promote la.. so, dgn twitter ni kita hny boleh baca status kwn2 kita tanpa kita komen apa2 dekat status dia tu..

itulah serba sikit ttg twitter ni..what azie kate again..? ........ >_<

2 comments:

wohoo... tq soc!!! wut azie kate again???? arigatou!!

en soc nie pndai la tulih.. da mcm wartawn plak.. agaga..

Link Exchange

Kepada sesiapa yang datang ke Blog ini & ingin meninggalkan jejak, saya alu-alukan niat murni anda. Tinggalkan Link ke Blog anda untuk saya balas kunjungan. Terima Kasih :D

guyo


About this blog

Everything About Knowledge and Skill

Followers

Lenny wonderpet


ShoutMix chat widget

buzz when u care

twit-twit

Facebook Badge

gets my updates

Bookmark and Share

Add to Google Reader or Homepage

Related Posts with Thumbnails
Powered by Blogger.

paste this onto ur page

BannerFans.com

advertisment

owez

oldschoolership

IPGM - bloggers

SUARA GURU MALAYSIA

ehoza squadron